Hot Stone massage

Heerlijke ontspanningsmassage met warme stenen

Hot Stone Massage

 

Heerlijke ontspanningsmassage met warme stenen

Een Hot Stone massage geeft een diepe ontspanning op lichaam en geest. Door op diverse manieren te werken met de stenen gaat uw lichaam zich heerlijk en de spieren ontspannen. Het eerste dat u merkt is dat je rustig wordt en bijna in een slaap stand komt. Lekker wegdromen even weg van de dagelijkse sleur. Deze vorm van massage is uitermate geschikt tegen vermoeidheid en stress en is ook een weldaad voor mensen met spier- en gewrichtsklachten.

Daarnaast is het rustgevend voor mensen met ADHD en werkt pijn verminderend bij Fibromyalgie. Doordat wij een combinatie maken van warmte en beweging met de stenen op het lichaam is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massage- behandeling veel effectiever maakt.

 

Een bijdrage aan het zelfherstel van het lichaam

 

 • Verminderde vermoeidheid
 • Minder stress
 • Verbetert de spieren en het bottenstelsel
 • Verzacht zenuwpijnen
 • Brengt hormonen in balans
 • Voert afvalstoffen af
 • Stimuleert de organen
 • Brengt het lichaam meer in balans

​De behandeling

Even terug in de oudheid. Toen werd er veel gebruik gemaakt van warme stenen. Het therapeutische effect van warme stenen is al duizenden jaren bekend. Toen wisten zij al dat de Hot Stone Massage een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking had door de combinatie van de warme stenen en oliën. Dat is nog steeds niet verandert. Het is een speciale ervaring op zich waaruit u vele dagen later nog energie put, ook als u geen klachten heeft. Heeft u wel klachten dan kan er een combinatie worden gemaakt van gebruik van warme en koude stenen. Omdat wij een diversiteit krijgen van vragen bespreken we altijd eerst met elkaar wat de reden is voor deze massage.

Is het voor een ontspanning of voor klachten.

Dan zijn er meerdere keuzes voor de massage zoals een combinatie van warme en koude stenen. Een techniek die contrasttherapie wordt genoemd en die zijn voordeel haalt uit zowel warmte als kou. De contrasterende temperaturen zetten uit en vernauwen de bloedvaten, wat de doorbloeding en lymfedrainage stimuleert. Je merkt dat de klacht direct verandert tijdens de behandeling. Het ontspant en je krijgt direct een goede doorbloeding op deze gedeeltes waar de behandeling plaats vindt.
De koude marmer stenen hebben meer voordelen. Ze zijn met de hand geslepen voor gebruik bij deze koudesteentherapie, wat vooral nuttig is bij verwondingen en ontstekingen. Door het gebruik van koude stenen wordt het lichaam versterkt en krijgt het lichaam een verkoelend effect op warme dagen of bij opvliegers.

de behandeling Hot Stone massage
ot-stone-massage-sten- op-lichaam-stenen-the-wax-salon

Het behandelproces

Onze Hot Stone Massage is een massage met ‘hete’ stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt is ongeveer 45 graden. Eerst laten we u wennen aan de stenen wordt er een aantal stenen op en naast u neergelegd.

Hiermee laten we het lichaam wennen aan de warmte en geven u al een heerlijke ontspanning. We gaan het lichaam in masseren met een heerlijke olie om de stenen goed te laten glijden over de huid.

Deze massage wordt uitgevoerd om lange rustige en cirkelvormige strijkingen te maken en strijkingen gericht op de ontspanning van uw spieren. We maken afwisselende strijkingen met de hand en de stenen. Door de combinatie van warmte en beweging bereiken we het spierweefsel dieper wat de massage of behandeling effectiever maakt.

Zo draagt deze Hot Stone massage bij aan een herstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Apparatuur

Onze massagesalon in Rotterdam maakt gebruik van een hot Stone Heater om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden. De Hot Stone massage wordt standaard gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn ijzerhoudende vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. Daarnaast kan er bij diverse klachten gebruik worden gemaakt van koude marmeren stenen. Deze zijn handgeslepen om de massage zacht en zonder scherpe randen te kunnen uitvoeren.

Onze behandelingen worden op een volledige elektrische massagetafel uitgevoerd met een zeer lage instap.

Hot Stone ontspanning

Contra- indicaties

Als je voor een Hot Stone massage kiest zijn er een aantal belangrijke punten om te weten. Er kunnen zoals in de medische wereld wordt gebruikt Contra indicaties zijn. In sommige gevallen kan je wel worden gemasseerd maar moeten bepaalde plekken op het lichaam worden vermeden. Dit is in overleg met ons. Weet je het niet zeker kan je altijd eerst met je huisarts overleggen. Zij kunnen je goed adviseren.

Een heerlijke massage in Rotterdam krijgen? Neem contact met ons op

Om een idee te geven wanneer je moet opletten, hierbij een aantal voorbeelden:

 • Griep / koorts
 • Ziekten waarbij er sprake is van een verhoogde stofwisseling
 • (Besmettelijke) huidziekten
 • Bij ernstige vormen van vaatziekten
 • Trombose
 • Kanker
 • Tijdens het volgen van een antibioticakuur
 • Het gebruik van ontstekingsremmers
 • Open wonden
 • Zwangerschap
 • Ontstekingen en infecties
 • Brandwonden en zonnebranden

(Let op! Dit is geen complete lijst maar een aantal voorbeelden)